Grad Pirot i Teniska akademija Todorovic će u septembru mesecu biti domaćini profesionalnog turnira iz kalendara ITF-a. U pitanju je takozvani fjučers turnir koji će po rasporedu biti održan od 18. 09. do 26. 09. 2021. godine.

ITF fjučers turniri su serija teniskih turnira koji se odigravaju širom sveta, a organizuje ih međunarodni teniski savez ili ITF. Predstavljaju najnižu profesionalnu vrstu teniskih turnira. ITF fjučers turniri su uključeni u sastav bodovanja za ATP listu, što omogućuje mladim profesionalcima lakši napredak prema ATP Challenger Touru, a potom i prema ATP World Touru. Gotovo svi profesionalni teniseri su barem neko vreme tokom svoje karijere proveli igrajući na ovim turnirimajer predstavljaju prvi korak u profesionalnom tenisu jednog igrača.

Nagradni fond je 15.000$. Turnir predstavlja još jedan veliki izazov za Tenisku akademiju Todorović, s obzirom da klub postoji manje od godinu dana. Teniska akademija će uz pomoć grada Pirota i lokalne samouprave učiniti sve da se ovako jedan veliki turnir održi na najvećem mogućem nivou. Uz maksimalnu profesionalnost i posvećenost potrudićemo se da se svi učesnici kao i publika osećaju prijatno na našim terenima i u našem gradu.

Sportski pozdrav!