Od 02. – 10. Septembra 2023. imaćemo čast da u našem gradu ugostimo tenisere iz preko 20 zemalja na jednom od najprestižnijih ITF turnira. Zajedničkim angažovanjem sa našim saradnicima iz lokalne samouprave i sportskim centrom Pirot učinićemo sve da našu tenisku akademiju i grad Pirot prezentujemo na najlepši mogući način.

Svi zainteresovani koji žele da uzmu učešće na sportskom događaju godine u našem gradu (sponzori, volonteri…) mogu da nam se jave na br. tel.:
069 40 60 830.

ITF fjučers turniri su serija teniskih turnira koji se odigravaju širom sveta, a organizuje ih međunarodni teniski savez ili ITF. Predstavljaju najnižu profesionalnu vrstu teniskih turnira. ITF fjučers turniri su uključeni u sastav bodovanja za ATP listu, što omogućuje mladim profesionalcima lakši napredak prema ATP Challenger Touru, a potom i prema ATP World Touru. Gotovo svi profesionalni teniseri su barem neko vreme tokom svoje karijere proveli igrajući na ovim turnirimajer predstavljaju prvi korak u profesionalnom tenisu jednog igrača.

Turnir predstavlja još jedan veliki izazov za Tenisku akademiju Todorović, s obzirom da klub postoji manje od godinu dana. Teniska akademija će uz pomoć grada Pirota i lokalne samouprave učiniti sve da se ovako jedan veliki turnir održi na najvećem mogućem nivou. Uz maksimalnu profesionalnost i posvećenost potrudićemo se da se svi učesnici kao i publika osećaju prijatno na našim terenima i u našem gradu.

Sportski pozdrav!